14 februari 2021
12:00

Brommapojkarna DFF DJ

Referat: IFK Haninge - IF Brommapojkarna 3

Årets första match och truppen var rätt tunn med lite småskador dessutom men med inlånad målvakt och två spelare från F06 så blev vi 13 spelare till slut. Matchen spelades i 3x30min.
Haninge visste vi sedan innan har sin styrka i det fysiska spelet och vi ville därför vårda bollen extra mycket och inte ge dem utrymme att komma för nära inpå. Tjejerna startar också matchen med ett mycket fint och vårdat passningsspel och första perioden är det i princip bara spel på offensiv planhalva. Vi gör också 1-0 välförtjänt efter hörna. På Haninges enda chans lyckas de dock skjuta en frispark ribba in. Snyggt och otagbart. Så det såg ut som att perioden skulle sluta 1-1 trots vårt totala spelövertag men med bara sekunder kvar får vi till ytterligare ett fint anfall som avslutas invid stolpen till 2-1.
Andra perioden är lite segare och spelet stannar av något. Vi flyttar även runt en del i positionerna. 2-1 ledningen står sig därför till sista perioden där tjejerna återigen tar över och pressar på. Vi får tidigt 3-1 efter fint skott centralt av Oliva och där Hannah är på rätt plats och stöter in bollen.
Vi fortsätter sedan kontrollera resten av matchen och vinsten är ohotad och, sett till hela matchen, något i underkant. Skön start på matchspelet 2021!